Geschiedenis

De Anna Zijlstra Hoeve ligt aan de Parklaan in Dokkum. Op 14 mei 1986 opende de kinderboerderij, destijds kinderboerderij Noord Oost Friesland genoemd, voor het eerst haar deuren. De kinderboerderij is tot stand gekomen door een groep gedreven vrijwilligers die doormiddel van subsidies en met grote inzet de bouw hebben gerealiseerd. Zij hebben het project van begin tot eind geleid en hebben de kinderboerderij gerund totdat de bedrijfsvoering werd overgedragen aan Talant. In 2020 zijn wij gestopt met deze naamvoering. Talant is met Meriant, Reik, Wil en Opgroeien & Opvoeden samengegaan in stichting Alliade.

Alliade biedt kwetsbare mensen in Friesland een zeer breed palet aan zorg, zowel basiszorg als gespecialiseerde zorg. Hierbij is het uitgangspunt: een goed en zinvol leven. Dat mensen met afstand tot de arbeidsmarkt zich veilig voelen en dat ze ervaren dat er aandacht is voor hun geestelijk en lichamelijk welzijn. Wij bieden zorg, ondersteuning en behandeling die cliënten helpt goed en zinvol te leven. Alliade is altijd actief op zoek naar kansen om wat lastig of zelfs onmogelijk lijkt, toch mogelijk te maken. Medewerkers, cliënten en vrijwilligers dragen samen zorg voor de dieren op de kinderboerderij.  

De kinderboerderij dankt haar huidige naam aan Anna Zijlstra: een boerin uit Dokkum. Zij vond het erg belangrijk dat alle mensen konden blijven genieten van de natuur en de dieren. Ze besloot de stichting Anna Zijlstra op te richten, waardoor de kinderboerderij jaarlijks een bijdrage ontvangt om te investeren.  Het enige wat ze wilde is dat de kinderboerderij haar naam blijft dragen en zal blijven bestaan, zodat iedereen de kinderboerderij kan blijven bezoeken. 

Nieuwsgierig geworden?

Onze dierenvrienden wachten op jou!

Reserveren