Het team

Samenwerken

Bij Kinderboerderij Anna Zijlstra Hoeve hebben we een compleet team van mensen. Naast de vaste medewerkers die de verantwoordelijkheid hebben voor de professionele begeleiding, ondersteuning en dienstverlening; zijn we trots op alle meewerkers die begaan zijn met het verzorgen van de dieren en het onderhoud van onze mooie kinderboerderij. Bij ons doet iedereen mee.

Ons motto is: Ieder mens is uniek en samen kunnen we heel veel!

Bij ons werken?

Kinderboerderij Anna Zijlstra Hoeve biedt een volwaardige leer- en werkplek aan mensen met een ondersteuningsvraag.
Ben je toe aan een nieuwe uitdaging of ben je klaar met school? Lijkt het je leuk om bij ons te komen werken? Kom dan gerust eens een keer langs of neem contact met ons op voor de mogelijkheden

Je krijgt bij ons ondersteuning van professionele begeleiders tijdens alle voorkomende werkzaamheden, zoals horeca, dierverzorging en groenvoorziening.
Tijdens het openingsseizoen zijn er volop gasten die de kinderboerderij bezoeken en gebruik maken van de voorzieningen en mogelijkheden die worden aangeboden.

Wat kun je bij ons doen?
Werken in onze keuken en het winkeltje waar je de bezoekers mag ontvangen, bestellingen kunt opnemen, eten en of drinken kunt klaarmaken en schoolreisjes en kinderfeestjes mag verzorgen.
In de winkel worden ook allerlei leuke artikelen en ijs verkocht. Elke dag moet het winkeltje en de keuken er weer netjes en schoon uitzien. Weet jij van aanpakken en kun je goed met klanten omgaan? Dan is werken in onze keuken misschien een baan voor jou.

Je kunt ook werken in de dierverzorging. De dieren heb alle dagen eten en drinken nodig en ook hun verblijven moeten elke dag worden schoongemaakt. Ben je niet vies van poep en hou je van dieren dan vind je hier misschien een leuke uitdaging.

Is werken in de tuin meer voor jou? Het terrein is erg groot en er is veel werk. Schoffelen, maaien en schoonhouden van paden zijn maar enkele van de dagelijkse werkzaamheden. Onze moestuin met kas, pluktuin en vlindertuin bieden samen met de speeltuin en alle gebouwen veel mogelijkheden voor de klus- en tuingroep. Vind jij het niet erg om vies te worden en steek je graag je handen uit de mouwen? Vraag dan naar de mogelijkheden.

Medewerkers

Ons team heeft een passie voor het werken op de kinderboerderij in Dokkum. We zijn niet alleen dol op de boerderijdieren maar vinden de combinatie met de sociale kant in de samenleving fantastisch.
De kinderboerderij vervult immers een belangrijke functie waar het gaat om educatie, recreatie en voorlichting. Boerderijdieren, zorg & ondersteuning en dienstverlening maakt het werken voor ons compleet.

Meewerkers

Onze missie is om op een maatschappelijk verantwoorde en ondernemende manier bij te dragen aan de versterking van personen, gezinnen, wijken en buurten. Dit doen wij door uit te gaan van de eigen kracht van individuen en hun leefomgeving.

Persoonlijke begeleiding staat bij ons hoog in het vaandel.

Vrijwilligers

Als vrijwilliger bij ons aan de slag?
Ook dat kan, we kunnen alle hulp goed gebruiken!
Heb je affiniteit met de doelgroep en de werkzaamheden? Ben je 1 of meerdere dagdelen beschikbaar? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Stage

Stage lopen is een belangrijk onderdeel van je opleiding. Via een stage leer je welke banen je leuk vindt en leer je wat er van je wordt verwacht.
Stage lopen op een kinderboerderij is meer dan leuk!

Naast de beroepsgeorienteerde stage kun je bij ons ook een maatschappelijke stage plaats vervullen.
” Met maatschappelijke stage helpen leerlingen een ander “
Een maatschappelijke stage doe je voor een ander. Tijdens je stage zul je ontdekken dat je anderen kunt helpen en dat mensen met wie je normaal geen contact hebt, leuk, interessant en aardig blijken te zijn. Je kunt hierbij denken aan: Zieke of oudere mensen, kinderen, gehandicapten, asielzoekers of mensen met een beperking die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt.
Er is een belangrijk verschil tussen de maatschappelijke stage en een beroepsgerichte stage. De beroepsgerichte stage staat in het teken van een toekomstig beroep. Bij een maatschappelijke stage gaat het om persoonlijke ontwikkeling op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid.

Bij ons kun je zowel voor de maatschappelijke stage als de beroepsgerichte stage te recht.

Klik hier voor het stageformulier